04.05.2014

Hej och välkomna till Hajk!

 Under sommaren 2013 spenderade nästan 400 personer en solig vecka tillsammans på lägergården Ösjönäs. Ett läger som arrangerades och bestod av människor från flera stift och distrikt i södra Sverige. Även internationella gäster deltog, en mycket fin vecka helt enkelt.

I augusti 2014 är det dags igen, men denna gång är det en sommarhajk som står på agendan. En kommitté är tillsatt och är nu i gång och planerar denna fyradagars-hajk som riktar sig till de Växjöstiftare som är födda 1998 eller tidigare.

Den 11 – 14 augusti 2014 är alla hajksugna välkomna till Kalmar och friluftsområdet Horsö. När ni kommit fram är det helpension som erbjuds (plats i egenbyggt vindskydd, tre måltider lagade av oss alla över öppen eld och självfallet fika, från affären som från naturen). Hela kalaset går på 400kr per person.

Dessa fyra dagar, från måndag kväll till torsdag lunch, kommer innehålla begrepp såsom: gå på tur, bäverpåsar, woodcraft, Perseids meteorregn och spänt. Bra att veta redan nu är att kängor kommer behövas, gympadojjor fungerar inte om vädret skulle vara mot oss, likaså sovsäck och liggunderlag.

Korta fakta:

Kommittén består av Rebecka Lind (Värnamo), Jacob Fredriksson (Kalmar), Sanna Sundberg (Vetlanda) och Frida Gustavsson (Ljungby).