Den 30 september – 1 oktober 2023 är det återigen dags för Nattkamp! Nattkampen 2023 har temat Kampen om Sheerwoodskogen och går av stapeln på Stiftsgården Tallnäs. Sprid gärna information om årets nattkamp i ditt sammanhang. Här nedan finns vår affisch som du kan skriva ut och sätta upp i ungdomsrummet i din församling.

Affisch Nattkampen

Tävlingen består av en bana på ca 1 mil, huvudsakligen på skogsstigar, som deltagarna tar sig an under natten. Arrangemanget riktar sig till dig som är 13 år eller äldre och man tävlar i lag på 4-7 personer och längs banan finns 8-10 stationer med kluriga uppgifter som deltagarna ska lösa. Hur lagen löser uppgifterna poängsätts på varje station och laget med högst totalpoäng när morgonen gryr har vunnit. Mer information om reglerna för Nattkampen hittar du här.

Vi behöver ett stort antal funktionärer. Är du intresserad att hjälpa till kontakta oss i planeringsgruppen. Du kan läsa mer om vad det innebär att vara funktionär här.

Nattkampen är ett friluftsarrangemang med en över 50 år lång tradition och är det största återkommande arrangemanget inom Svenska Kyrkans Unga. Arrangemanget är ett samarbete mellan Svenska Kyrkans Unga i Skara, Linköping, Växjö, Göteborg och Lunds stift. Varje år ansvarar ett av distrikten gör att genomföra Nattkampen och 2023 är det Växjös tur. Arrangemanget lockar vanligtvis mellan 300-400 personer från hela södra Sverige.

Praktisk information om Nattkampen 2023:

Plats: Stiftsgården Tallnäs
Datum och tider: 30 september med start 16:00 – 1 oktober med avslut ca 11:30.
Anmälan: Sker via länk längst upp på sidan som öppnar i månadsskiftet juli/augusti. Anmälan sker lagvis.
Pris: Anmälningsavgiften är 350kr/person för medlem/stödmedlem i Svenska Kyrkans Unga. För övriga är avgiften 450kr/person. Lunchpåse för hemfärden på söndagen kan köpas till för 75kr/person
Sista anmälningsdag: Sista anmälningsdag är den 10 september. Efter sista anmälningsdag är alla anmälningar bindande. Sena anmälningar kan tas emot fram till den 17 september. Förseningsavgift på 50kr/person tillkommer vid sen anmälan.

Vill du veta mer?

Torsten Thorvaldsson
Sammankallande i projektgruppen för Nattkampen 2023
073-8163442
torsten.thorvaldsson@svenskakyrkan.se

Jakob Wikström
Stiftskonsulent
0470-773824
jakob.wikstrom@svenskakyrkan.se

Ansvarig grupp:

Nattkampsplanering

Torsten Thorvaldsson

Nelly Strömberg

Simon Ahlqvist