Den 30 september – 1 oktober 2023 är det återigen dags för Nattkamp! Nattkampen 2023 har temat Kampen om Sheerwoodskogen och kommer att gå av stapeln på Stiftsgården Tallnäs.

Nattkampen är ett friluftsarrangemang med en över 50 år lång tradition och är det största återkommande arrangemanget inom Svenska Kyrkans Unga. Arrangemanget är ett samarbete mellan Svenska Kyrkans Unga i Skara, Linköping, Växjö, Göteborg och Lunds stift. Varje år ansvarar ett av distrikten gör att genomföra Nattkampen och 2023 är det Växjös tur. Arrangemanget lockar vanligtvis mellan 300-400 personer från hela södra Sverige.

Själva tävlingen består av en bana på ca 1 mil, huvudsakligen på skogsstigar, som deltagarna tar sig an under natten. Man tävlar i lag på 4-7 personer och längs banan finns 8-10 stationer med kluriga uppgifter som deltagarna ska lösa. Hur lagen löser uppgifterna poängsätts på varje station och laget med högst totalpoäng när morgonen gryr har vunnit.

Vi behöver ett stort antal funktionärer och vi hoppas att det finns en grupp ungdomar i din församling som vill hjälpa till. I första hand behöver vi hjälp med de olika stationerna. Då det kan komma flera lag samtidigt som vill genomföra stationen behövs mellan 5-8 funktionärer per station. För varje grupp funktionärer behöver det finnas minst en person över 18 år som är ansvarig för gruppen.

Är du och några av dina kompisar som är intresserade? Kontakta planeringsgruppen eller stiftskonsulent Jakob Wikström så berättar vi mer.

Naturligtvis står vi för kostnader för resor för alla funktionärer och eventuellt material som behövs till stationen.

Vill du veta mer?

Torsten Thorvaldsson