Hej!

Under rådande omständigheter så har Distriktsstyrelsen beslutat att hålla ett digitalt Distriktsårsmöte. Det kommer fortfarande att ske nu på lördag den 28/3.

Distriktsstyrelsen har tagit ett beslut på att föreslå distriktsårsmötet att hålla ett förkortat årsmöte. Därför har distriktsstyrelsen också beslutat att ha ett extrainsatt distriktsårsmöte i höst. Datum för hösten kommer när vi vet mer om hur läget ser ut.

Det som kommer tas upp för beslut på lördag är bland annat: budget 2020 och verksamhetsplan för 2020 medans beslut som rör propositioner och motioner får vänta till hösten.

Distriktsstyrelsen kommer att återkomma med detaljer om vilket program, app, internetsida som kommer att användas på lördag för att genomföra distriktsårsmötet.

Om det är så att någon av er har lagt ut pengar för biljetter för exempelvis tåg eller buss så kommer detta att återbetalas mot uppvisade utav kvitto.

Vi hoppas verkligen att denna lösningen känns bra för alla och att vi får ett superbra distriktsårsmöte på lördag.

Vi är taggade, är du? 🙂

Distriktsstyrelsen

___________________________________________________________________________________________________________________________

Datum: 27.03.2020 – 29.03.2020

Sista anmälningsdag: 08.03.2020

Plats: Månsarps församlingsgård

Om Herren dröjer samlas vi till Distriktsårsmöte i Månsarps församlingsgård mellan den 27 och 29 mars 2020.

På Distriktsårsmötet samlas vi för att lägga det gångna året bakom oss och granska arbetet som utförts. Vi får även bestämma vad Svenska Kyrkans Unga i Växjö stift som organisation ska vara och göra under det närmaste året. Det kan vara sådana frågor som vad vi ska ha för verksamhet under året, vilka som ska vara med i Distriktsstyrelsen eller om vi kanske ska driva ett särskilt projekt.

Därför vill vi såklart att ni ska skicka ombud till mötet, så att Svenska Kyrkans Unga i Växjö stift kan bli en så bra förening som möjligt. Enligt stadgan för Svenska Kyrkans Unga i Växjö stift får lokalavdelning utse ombud till årsmötet, nämligen ”två för de första tjugofem medlemmarna och ett för varje nytt påbörjat tjugofemtal medlemmar dock högst fem ombud.” Exakt hur många ombud din lokalavdelning får skicka kan du se här. Ombud och funktionärer åker utan betalning. Du kan även åka som observatör, om du inte tillhör en aktiv lokalavdelning eller gärna vill se hur det går till på ett distriktsårsmöte. Då får du inte rösta, men får gärna vara med i alla diskussioner! För observatörer tillkommer en avgift på 250 kr som betalas innan sista anmälningsdatum till bankgiro 5096-0269, och då ska 1115 anges vid betalning.

Handlingarna inför årsmötet 2020 finns här. Vi rekommenderar att ombuden tar med sig ett häfte med handlingarna utskrivna för att lättare kunna följa mötet.

Vi vill också gärna ha in förslag på hur vi tillsammans kan göra Svenska Kyrkans Unga i Växjö stift bättre. Har man någon fundering på det kan man skicka in en motion till vår postadress:Box 527, 351 06 Växjö eller via mejl till ellinor@svenskakyrkansunga.com tänk på att motionen isåfall måste vara underskriven och scannad. Motionsstopp är den 27 februari.

I Månsarp kommer det finnas golvlogi. Årsmötet börjar med drop in från 17:00 på fredagen, programmet startar vid 19:00 med middag. Årsmötesskolan börjar 20:00 och därefter öppnar mötet.

Lördag: Frukost 08:00. Mötet öppnar 09:00. Lunch 12:30, fika 15:00. Mötet ajourneras 17.00. Finmiddag + efterrätt 18:00-20:00. Vi firar earth hour! Vid behov mötestid senare under kvällen.

Söndag: Frukost 08:00. Mötet öppnar 09:00 och ajourneras omkring 12:00. Lunch 12:00.

Årsmötet avslutas vid klockan 14:00. Om ni har några frågor kan ni vända er till Distriktsordförande Ellinor Stridh, ellinor@svenskakyrkansunga.com

Vi ser fram emot att träffa er! Guds frid!

Kontaktperson:

Namn: Jakob Wikström