Nu har vi äran att presentera den första föreläsaren till årets Vintermöte! Personen som kommer att hålla denna föreläsning är Elias Ytterbrink!

Elias är till vardags regionspolitiker i Göteborg där han driver en politik för ökade resurser till psykiatrin, större fokus på̊ förebyggande arbete och en sjukvård fri från diskriminering. Den 1 maj 2014 fick Svenskarnas parti tillstånd att demonstrera i Jönköping och som en reaktion till detta valde Elias tillsammans med vänner att blockera vägen för demonstranterna genom att sitta och sjunga lovsånger på gatan där demonstranterna skulle gå. Elias och ett antal av de som var med i psalmprotesten blev häktade och vidare blev han även en av de fem som blev dömda för ohörsamhet mot ordningsmakten.

Elias har skrivit att som troende måste motståndet ske på fredlig väg för att själv bruka våld för att bemöta förtryck strider både mot kristna värderingar och är kontraproduktivt. Han skriver att det de blev dömda för är otroligt historielöst och ett hån mot de demokratikämpar som sett till att kvinnor i många länder har rösträtt, att apartheid är avskaffat i Sydafrika och att homosexualitet inte längre klassas som en sjukdom i Sverige.

Är du nyfiken på vintermötet och Elias föreläsning? Klicka dig vidare till lägrets arrangemangssida där du också kan anmäla dig!