IN THE NAME OF LOVE 

                                                                      1 Joh 3:18

“Mina barn, låt oss inte älska med tomma ord utan med handling och sanning” 

Kom och var med på ett läger i Jesus fotspår där vi får ta hand om varandra, leka, träffa Biskopen och ha mysiga andakter och mässor tillsammans!

Våra tankar kring temat

Hugo – “Jag tänker på vad vi kan göra för varandra oavsett vart vi är någonstans. I skolan, på bussen, på jobbet och hemma. Vad kan jag göra “in the name of love” för mina kompisar och kanske även för de jag inte tycker om?” 

Amelia – Jag tänker på en bibelvers från Jakobsbrevet 2:14-17.

”Mina bröder, vad hjälper det om någon säger sig ha tro men inte har gärningar? Inte kan väl tron rädda honom? Om en broder eller syster är utan kläder och saknar mat för dagen, vad hjälper det då om någon av er säger: »Gå i frid, håll er varma och ät er mätta«, men inte ger dem vad kroppen behöver? Så är det också med tron: i sig själv, utan gärningar, är den död”.

Josefine – “När jag tänker på temat tänker jag på hur vi är mot varandra och våra medmänniskor och att allt vi gör, gör vi med kärlek. Att bara säga hej till den du möter kan betyda mer än du tror. Som man brukar säga “en bild säger mer än tusen ord” det gör även handlingar. 

Alma – När jag tänker på temat tänker jag på hur vi agerar mot varandra i vardagen. Att vi är snälla mot varandra och gör saker med kärlek. ”In the name of love” syftar, enligt mig, på att handla med kärlek i vardagen.

Amanda – För mig betyder “In the name of love” att handla med kärlek och att det alltid finns någon som älskar dig. Alltså att allt det du gör, gör du med kärlek i någon annans kärlek till dig. 

Vad är ett Vintermöte för något?

Vintermötet är ett nyårsläger för dig som är 14 – 30 år. Det är ett läger där vi lär känna nya kompisar, samlas kring ett tema (In the name of love) och dit du får komma precis som du är. Vi kommer att få träffa olika personer som kommer och delar sina tankar kring temat, vi kommer leka en massa och avsluta kvällarna i Gammelgården, där man kan spela spel, fika och ha det allmänt gött. 

På nyårsafton har vi en finare middag där det finns möjlighet att spexa! Det kan vara allt från att göra en sketch, hålla tal, dra ett skämt, sjunga eller spela en låt, dansa eller kanske visa ditt bästa partytrick. Man behöver absolut inte spexa om man inte vill, men möjligheten finns och nu har du möjligheten att börja fundera. 

Praktiskt Information 

När? 28 december 2022 – 1 januari 2023.

Var? Stiftsgården Tallnäs.

Vem? Lägret riktar sig till dig mellan 14-30 år.

Kostnad? 1050 kr för dig som är medlem i Svenska Kyrkans Unga(Gratis medlemskap, https://medlem.svenskakyrkansunga.org/softadmin.aspx?id=5) För dig som inte är medlem är kostnaden 2500 kr.  

Anmälan? Anmälan sker här via anmälningsknappen längst upp!

När? 28 december 2021 – 1 januari 2023.
Var? Stiftsgården Tallnäs.
Vem? Lägret riktar sig till dig mellan 14-30 år.

Ansvarig grupp:

Vintermöteskommittén