30.07.2017

Vintermötets bibelord

Dem 28 december är det dags för årets Vintermöte på stiftsgården Tallnäs! Nu kan vi stolt presentera bibelordet för årets Vintermöte som är 2 Korinthierbrevet 8 vers 12-15.

”Har någon bara den goda viljan, så är han välkommen med vad han har och bedöms inte efter vad han inte har. Meningen är ju inte att andra skall få det bättre och ni få det svårt. Nej, det är en fråga om jämvikt; nu skall ert överflöd avhjälpa deras brist, för att en annan gång deras överflöd skall avhjälpa er brist. Så blir det jämvikt, som det står skrivet: Han med mycket fick inte för mycket, han med litet fick inte för litet.”

Årets bibelord visar att alla som vill göra gott är välkommen med det hen har, oavsett hur mycket det är. Vi ska inte heller bedömas efter vad vi äger eller var vi kommer ifrån, alla får hjälpa med de som de kan. För vi tror att vi kan hjälpa andra med det vi har nu för att alla ska kunna få det lite bättre. De som behöver hjälp nu kan ju vara de som kan hjälpa andra senare. För ett Vintermöte med temat ”May the Odds be Ever in our Favor” blir det tydligt att vi kan vara med och göra världen lite mer rättvis, och att vi som kristna kanske har extra anledning att göra det.

För att hitta den senaste informationen om vintermöte så kolla in på vintermote.nu för att hitta det du söker. Har du frågor om lägret så kolla in vår sida med frågor och svar eller skicka ett mejl till vintermote@svenskakyrkansunga.com

/Torsten, Amanda, Ellinor och Jonna