30.10.2017

Träffa ytterligare en av Vintermötets lägerpräster

Nu kan vi stolt presentera nästa vintermötespräst som är Emil Jörgensen. Emil är en vintermötesveteran som till vardags är kyrkoherde i Ålems församling. Emil kommer vara med oss på lägret fram till och med den 30 december. Vi har även ställt några frågor till Emil:

Vad betyder Vintermötet för dig?
Vintermötet har varit otroligt viktigt för min tro och växt som ung och kristen.

Vad förväntar du dig av årets Vintermöte?
Jag förväntar mig mycket gemenskap, härliga gudstjänster, god mat och lite sömn och att Anden får verka i var och en som är där på det sätt som den själv vill!

Vad betyder årets tema “May the odds be ever in our favor” för dig?
Jag ser det som en parafras på Jakobs brev 2:15, vad hjälper det att önska sin medmänniska välgång och samtidigt inte lyfta ett finger.

Vilken är din favoritkaraktär i hungerspelen och varför?
Haymitch Abernathy, han bär så stora sår och ett så djupt mörker inom sig. Han orkar inte leva upp till den han både borde och vill vara, ändå spelar han en avgörande roll för hela händelsen.