22.10.2017

Träffa en av Vintermötets lägerpräster

Vi kan nu stolt presentera en av våra lägerpräster! Jacob Hartman kommer vara lägerpräst och är med under hela lägret. Till vardags är Jacob pastorsadjunkt i Växjö pastorat. Nästa vecka kommer ytterligare en lägerpräst att presenteras men innan dess har vi som vanligt ställt några frågor till Jacob:

Vad betyder Vintermötet för dig?
Jag har aldrig själv varit på vintermöte. Det har alltid pratats glatt om det på de olika platser jag varit på i Sverige, men jag har dessvärre aldrig kommit iväg. Därför är jag extra glad över att få vara med den här gången! Att det finns en plats där vi kan samlas, mötas som troende människor och bara få vara, ha kul tillsammans är så sjukt värdefullt! Det behövs fler platser som vintermötet, tycker jag!

Vad förväntar du dig av årets Vintermöte?
Att det blir roligt, att få träffa en massa sköna människor, att få fira fina gudstjänster fyllda med lovsång, att få lära mig nya saker från nya människor.

Vad betyder årets tema “May the odds be ever in our favor” för dig?
Jag tänker på hela hungerspelet, hur sjukt det är att den diktaturen som råder i böckerna försöker göra sin egen grymhet till en slags ”lycka till!”, en ”hederlig” tävling. Sen tänker jag på hur smärtsamt nära verkligheten det ligger ibland, att makten missbrukas och hur man försöker sopa det under mattan med tomma ord och falska löften. Men jag tänker att vi kan se det som att de riktiga oddsen faktiskt är ”in our favor” om vi går samman, förenar oss mot orättvisorna och säger ifrån rejält! Därför betyder det också hopp för mig att vi samlas på vintermötet med det målet; Att enas mot orättvisan!

Vilken är din favoritkaraktär i hungerspelen och varför?
Min favorit är Rue, från den första filmen. Alla underskattar henne för att hon är minst och ”svagast”, men egentligen är hon den modigaste av dom, för att hon vågar se sin egen svaghet och göra om den till en styrka! Hon undviker dem genom att hoppa från träd till träd, använder sin smidighet och sin hjärna istället för råstyrka för att överleva. Jag skulle vilja vara lite mer som Rue.