17.12.2017

Årets Vintermötescafé

Nu är det dags att presentera några av de viktigaste personerna under lägret, nämligen Caféet! Vad skulle ett Vintermöte vara utan nybakat fika och innovativa (naturligtvis alkoholfria) drinkar?

I caféet kan du betala med kontanter, kort eller Swish!

Vad betyder Vintermötet för er?
Penny: Jag har varit på 6 stycken Vintermöten tidigare, detta blir mitt sjunde. Vintermötena har betytt mycket för mig på så vis att det har skapat många nya möten och vänner för livet. Vintermötet för mig förknippas med det bästa nyårsfirandet ihop med härliga människor och fest utan alkohol. Det har också gett mig mycket kunskap om livet, mig själv och om Gud. Det är ett perfekt sätt att avsluta året med och börja det nya med - raketer och sen fortsätta att fira mässa tillsammans med mycket sång! Vintermötet är bland det bästa på hela året!
Jenny: Vintermötet betyder gemenskap, glädje och att lära känna nya vänner för livet. Jag har varit på 5 eller 6 stycken Vintermöten tidigare.
Hedvig: Det här blir mitt sjunde Vintermöte! För mig betyder Vintermötet för mycket för att kunna sätta i ord. Det är en plats där man träffar gamla och nya vänner. Där man får skratta och sjunga och bara utvecklas och lära sig mer om sin egen tro och andras. Jag var tretton första gången jag åkte och jag smärtsamt blyg. Men på Vintermötet träffade jag människor som accepterade mig som den jag var och för varje år kom jag mer och mer ut ur mitt skal. Jag har Vintermötet att tacka för den jag är idag.

Vad förväntar ni er av årets Vintermöte?
Penny: Att få möta nya och gamla bekantskaper och spännande (gärna nattliga) diskussioner om allt mellan himmel och jord.
Jenny: Mina förväntningar på detta årets Vintermöte är att det ska bli lika roligt och lärorikt som de andra åren och att jag lär känna fler härliga människor för resten av livet.
Hedvig: Gemenskap, sång, skratt och bön. Det finns en massa mer att se fram emot men jag tror att de fyra orden sammanfattar mina förväntningar väldigt bra.

Vad betyder årets tema “May the odds be ever in our favor” för er?
Penny: Det betyder att temat ska diskuteras på årets Vintermöte så att jag har ett bra svar på det vid årsskiftet, återkom med frågan då! :)
Jenny: Att Gud låter oss inte sluta kämpa utan vara trofasta i vår tro till vår herre. Gud är med oss under de jobbiga dagarna och när de är som värst så bär han oss i sin öppna famn och hjälper oss att fortsätta kämpa på.
Hedvig: För mig gick tankarna direkt till hur vi alla i världen är lika mycket värda men alla har inte samma resurser eller förutsättningar i livet. Om vi alla står tillsammans hade världen sett  annorlunda ut. Att ändra uttrycket från “your favor” till “our favor” gör så mycket. För ensamma är vi svaga, men tillsammans kan vi förändra världen.

Vilken är er favoritkaraktär i Hungerspelen och varför?
Penny: Mat är gott och det äter vi mycket på läger! Du skall icke hungra på detta läger!
Jenny: Min favoritkaraktär i Hungerpselen är svår men om jag måste välja så är det nog Katniss för jag känner igen mig i henne. Jag kämpar och låter inte någon annan trycka ner mig eller någon annan. Jag står upp för det jag tror på och vet. Jag är inte orolig för utmaningar och det är precis så Katniss är i filmerna och som jag har uppfattat henne.
Hedvig: Jag tror att min favoritkaraktär är Mags. Hon visste att Annie inte skulle klara av ett hungerspel. Trots sin ålder och sjukdom satte hon sig själv åt sidan för att Annie skulle få fortsätta att leva. Det är en osjälviskhet som både förbluffar mig och som jag vill eftersträva.