10.11.2017

Nu presenterar vi nästa vintermötesgäst

Nu kan vi stolt presentera att Stine Jalnefur kommer gästa vintermötet den 29-30 december. Till vardags är Stine präst i Mönsterås församling. Stine kommer under vintermötet hålla i hörnor samt finnas med på flera aktiviteter

Vi har ställt några frågor till Stine:

Vad betyder Vintermötet för dig?
VM betyder oerhört mycket för mig. Det var här jag fann och fördjupade min tro. Det är på VM som jag träffat människor som blivit vänner för livet. På VM har jag firat de roligaste nyåren jag firat hittills och skapat minnen för livet. Ja VM har och fortfarande betyder jättemycket! Åkte på mitt första 05/06 och årets blir mitt 7e tror jag (?)

Vad förväntar du dig av årets Vintermöte?
Jag förväntar mig härliga gudstjänster, spännande samtal och sköna deltagare

Vad betyder årets tema “May the odds be ever in our favor” för dig?
Årets tema betyder får mig att tänka på hur tur jag faktiskt har att jag får leva och bo i Sverige. En rättvisare värld kräver en annan resursfördelning och vi likt Katniss kan faktiskt påverka de strukturer som finns och förändra till det bättre så fler får del av det som många tar för givet. Årets tema får mig också att tänka på att det är möjligt med förändring!

Vilken är din favoritkaraktär i hungerspelen och varför?
Jag får nog säga katniss för att hon är så modig och vågar stå upp för det som hon tror på. Sen gillar jag Effi också hon är en skön lite naiv person som bara vill väl men som inte riktigt förstår en del av de kulturkrockar som uppstår när hon träffar personer från andra distrikt.