14.10.2017

Möt ytterligare en föreläsare till Vintermötet

Nu kan vi presentera ytterligare en föreläsare till Vintermötet! Magnus P Whålin som till vardas är skolpräst på S:t Sigfrids folkhögskola kommer att hålla en föreläsning under lägret. Vi har som vanligt ställt några frågor även till Magnus:

Vad betyder Vintermötet för dig?
Jag har aldrig varit på Vintermöte dessvärre men jag vet betydelsen av att få träffa likasinnade och de som är väldigt olika mig under flera dagar. Vi delar tro men vi tänker och agerar olika, då är det spännande att mötas!

Vad förväntar du dig av årets Vintermöte?
Att det blir härlig gemenskap, att det föder nya tankar, att det skapar engagemang och en vilja att förändra världen. Jag tänker att Jesus förändrar världen och kallar oss att försöka göra det också. Men ensam blir det lite gjort. Vi behöver varandra för att våga och orka!

Vad betyder årets tema “May the odds be ever in our favor” för dig?
Tänker att det andas hopp. En önskan om att livet ska gå väl för min syster och min bror, som ju är alla människor. Men också att vi har så olika utgångspunkter, vi människor i världen. Världen är orättvis och Guds Rike handlar om att världen behöver förändras. Målet måste vara att alla kan leva goda liv. Mina odds, mina förutsättningar får inte finnas där på någon annans bekostnad. Arbetet med Guds Rike är utmanande och svårt, och alldeles, alldeles underbart! För när vi förändras tillsammans öppnas kaskader av nåd!

Vilken är din favoritkaraktär i hungerspelen och varför?
Jag vågar inte se så läskiga filmer så den frågan kan jag inte svara på. Men jag har många andra favoritkaraktärer såsom Jesus, min mamma och några till.