19.03.2017

Lär känna Vintermöteskommittén

Namn: Ellinor Strid
Ålder: 18 år
Bor: Växjö
Lokalavdelning: Pro Vero - Växjö Maria

Sysselsättning: Jag går tredje året på Naturvetenskapsprogrammet på Katedralskolan i Växjö.
Intresse: Jag är en tjej som gillar att läsa, träna, fika, och ta långa promenader på morgonen. Jag gillar även att engagera mig i olika evenemang.
Antal vintermöten: 2 st.

Vad bidrar du med till kommittén?
Jag är nog den som ser till att marknadsföra Vintermötet genom att konstant prata om hur fantastiskt Vintermötet är i ALLA ungdomsgrupper jag är med i. Jag är mycket energisk och har tusen olika saker i huvudet och kommer hela tiden på nya saker och ideér .Då är det tur att jag har resten av kommittén som kan påminna mig om att ta det lite lugnt och påminna mig om vad som är genomförbart.    

Vad betyder temat för dig?
Jag tycker verkligen om årets tema. Jag är en person som tar ställning till det mesta när det kommer till politik, moral och etik. Jag kan även relatera den värld vi lever i till den värld Hungerspelen speglar. Jag tycker att Hungerspelen porträtterar olika dilemman och ställer frågor som uppmanar läsaren att utforma en åsikt på ett visst problem. Moraliska och etiska problem som vi faktiskt stöter på i dagens samhälle.   

Vilken karaktär representerar dig?
Den karaktär som jag mest identifierar mig mest med är Johanna Mason. Nej, nej jag är inte så farlig eller otrevlig, spring inte iväg nu utan min förklaring. Johanna Mason gör sin debut i Catching Fire då hon är vinnaren av det sjuttioförsta Hungerspelen. Hon har oerhört skicklig med yxan och är en mästare på att föra människor bakom ljuset. Det är nog kvaliteter jag inte har. Däremot kan jag verkligen identifiera mig i hennes sätt att stå upp för sig själv och hennes frihet. Johanna är inte rädd för att ta ställning och uttrycka sig. Hon bryr sig inte om vad folk, Huvudstaden, trampar på hennes åsikter. Hon kommer ändå att kämpa för dem. Hon är dessutom trots sin hårda sätt omtänksam mot dem som hon respekterar och bryr sig om och tänker på vad som är bäst för alla när det kommer ett krisläge.