26.02.2017

Lär känna Vintermöteskommittén

Namn: Jonna Karlsson
Ålder: 17 år
Bor: Färjestaden
Lokalavdelning: Torslunda

Sysselsättning: Jag går andra året på naturvetenskapliga programmet på Jenny Nyströmsskolan i Kalmar.
Intressen: På fritiden umgås jag med mina vänner, är konfirmandledare, tränar, pluggar och lyssnar på musik!
Antal vintermöten: 1 st

Vad bidrar du med till kommittén? 
Att alla innehållsförteckningar måste läsas på så att inget innehåller gluten eller laktos :) Förhoppningsvis också ett glatt humör och bra idéer! Jag tycker mycket om Hungerspelen, jag har läst alla böcker och sett samtliga filmer flera gånger om. Jag tycker dessutom att det är väldigt intressant att tänka lite utanför boxen och att se på saker och ting från alla möjliga perspektiv.


Vad betyder temat för dig?
Som sagt tycker jag om både böckerna och filmerna men temat talar nog till mig på ett djupare plan ändå. För mig är det viktigt att vi vågar diskutera om hur vår värld ser ut idag och hur vi hoppas att den kommer att se ut i framtiden. Ibland kan framtiden se hopplös ut, det händer så mycket hemskheter i världen idag och människor svälter medan jag lever i överflöd. Men jag tror att det finns oerhör potential om vi kämpar gemensamt, som kristna, som medmänniskor. Ensam är stark men tillsammans är vi oslagbara.


Vilken karaktär representerar dig?
Jag skulle vilja säga att jag och Rue kan vara ganska lika ibland. Vi båda gillar musik. Dessutom är familjen och vännerna viktiga för både mig och Rue, vi gör allt för att de ska må bra och inte behöva vara en del av de hemskheter som vår omvärld präglas av.