24.11.2017

En vintermötesföreläsare som agerar!

Nu kan vi stolt presentera nästa föreläsare till Vintermötet! Veronica Pålsson är Changemaker eller ageravolontär som de också kallar sig. Veronica kommer att föreläsa utifrån kampanjen “Fri att förändra” som ageravolontärerna jobbat med under 2017. Veronica är utöver att vara ageravolontär teologistudent i Lund.

Vi har ställt några frågor till Veronica inför vintermötet:

Vad betyder Vintermötet för dig?
Jag har inte varit med tidigare så det ska bli spännande att få komma och vara med på delar av lägret och se vad Vinterlägret är för typ av läger och mötesplats. Läger är ju alltid kul och spännande!

Vad förväntar du dig av årets Vintermöte?
Jag hoppas få chansen att inspirera och dela med mig av vad som får mig att tro eller snarare faktiskt veta att vi alla kan vara med och bidra till en bättre värld. Samtidigt hoppas jag på att få bli inspirerad av de jag kommer att få möta och dela tankar, idéer och drömmar med. Att tillsammans känna att en annan och bättre värld är möjlig.

Vad betyder årets tema “May the odds be ever in our favor” för dig?
Otroligt viktigt tema och innehåller en massa frågor som jag länge engagerat mig i och brunnit för. Ser verkligen fram emot att se hur det kommer att bli. Hoppas att det kommer inspirera alla lägerdeltagare till att ta sin tro till handling och ge hopp om att vi kan vara med och skapa en bättre värld.

Vilken är din favoritkaraktär i hungerspelen och varför?
Då måste jag ju erkänna att jag inte tittat på hungerspelen…