[INSTÄLLT] - Workshop om barnkonsekvensanalys

Datum: 30.01.2016 - 30.01.2016

Plats: S:t Sigfrids Folkhögskola

Beskrivning:

Den teoretiska grunden för barnkonsekvensanalyser är inte så svår att förstå. Och det är inte heller svårt att inse behovet av den. Däremot visar sig det att det kan vara väldigt svårt att genomföra barnkonsekvensanalyser i praktiken. Vi har inga rutiner och vi vet inte riktigt hur vi ska fylla kyrkomötets beslut med liv.

Vi vill bjuda in till en gemensam workshop om barnkonsekvensanalysen där vi tillsammans tar fram olika idéer och metoder för att kunna genomföra barnkonsekvensanalyser. Dessa idéer vill vi därefter testa under en period för att sedan träffas igen för utvärdering och vidareutveckling.

Den 30 januari bjuder vi därför in till en workshop i barnkonsekvensanalys. Den kommer att hållas på Sankt Sigfrids folkhögskola från klockan 9.00 till 17.00.

Vi börjar förmiddagen med kaffe och registrering. Efter en kort introduktion kommer vi att få lyssna till Peter Ekman som kommer att presentera den nya handboken för barnkonsekvensanalyser. Peter kommer att gå igenom de metoder som beskrivs i boken.

På eftermiddagen kommer vi att arbeta i små grupper utifrån egna exempel. Vi uppmuntrar er därför till att ta med egna konkreta exempel från er församling där ni ska göra en barnkonsekvensanalys. Därefter knyter vi ihop dagen och avslutar med en mässa i kapellet.

För att få ut så mycket som möjligt av dagen rekommenderar vi att innan workshopen läsa igenom den tidigare handboken för barnkonsekvensanalyser av Linus Bengtsson. Du hittar den här

Vid ett senare tillfälle samlas vi igen för att se hur arbetet har fungerat och hur vi kan utveckla vårt arbete med barnkonsekvensanalyser.

Kontaktperson:

Namn: